co2 compensatie snelheid en hoeveelheid

Projectgegevens

Locatie: Kwekerij de Limieten in Huizen

Opruim potentieel: 160 ton CO₂

de Limieten

Volwassen bomen

De Limieten biedt bomen, struiken en heesters aan die met grote toewijding en passie verzorgd zijn tot volwassenheid. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten groenblijvende- en naald- of bladverliezende exemplaren van groot en middelgroot tot reuze.

Met het aanplanten van volwassen bomen is het tuinontwerp direct klaar om van te genieten. De Limieten heeft een fantastisch inspiratiepark waar u ideeën op kunt doen.

duurzaam tuinieren

Versnelde CO₂ opruiming

Eddy Wijnker en Robert Tjebbes (zie foto hierboven) hebben de handen ineengeslagen voor een duurzame wereld. Sinds een aantal jaar gebruikt de Limieten boomgranulaat dat is vermengt met greenSand brekerzand. De bomen vangen fijnstof op en het brekerzand neemt natuurlijk CO2 op. Deze win-win situatie hebben wij als opruimproject opgenomen. Zo dragen wij samen een steentje bij aan een duurzame wereld.

Hoe werkt dat dan?

Onze visie om met elkaar CO2 op te ruimen is als volgt:

Wij leveren het olivijn zand aan bij de Limieten. Zij mixen dit door hun bomengranulaat. Het olivijnrijke zand verweert in ongeveer 50 jaar, afhankelijk van o.m. neerslag en zuurtegraad. Hierbij zet het CO2 permanent om in voedingsstoffen als kalk en magnesium.

Jij koopt een of meerdere opruimcertificaten en werkt met ons mee aan onze versnelde verwering van het olivijnrijke gesteente.

de moeraseik

Onderstaande video laat zien hoe een volwassen , 15 meter hoge moeraseik zijn plek krijgt in Het Nautisch kwartier in Huizen.

Samen CO₂ opruimen

Voorbeeldige boom

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×