co2 compensatie snelheid en hoeveelheid

Projectgegevens

Locatie: Diverse locaties in Nederland en België

Opruimpotentieel: Gemiddeld wordt per ton steenmeel, 1 ton CO2 vastgelegd.

CO2 vastleggen

Steenmeel als kalkvervanger

Volgens greenSand is steenmeel een veelbelovende toepassing van olivijnrijk gesteente. Het biedt agrariërs een mooi alternatief voor het gebruik van kalk om de bodem te ontzuren. Met als voordeel dat het Olivijn steenmeel CO₂ uit de lucht haalt. Omdat er in olivijn gesteenten, nikkel voorkomt, waren wij terughoudend in het gebruik in de landbouw, maar met het uitgebreide onderzoek dat Deltares heeft uitgevoerd, is aangetoond dat het nikkel in olivijn gesteente geen enkel risico heeft en ver onder de norm blijft.


Een goed bodemmilieu heeft bepaalde condities nodig, waarbij pH en zuurstof de twee belangrijkste elementen zijn. Indien deze niet op orde zijn, dan wordt de opneembaarheid van voedingsstoffen beperkt en dan is de kans groter dat er ziekmakende micro-organismen ontstaan. Het Olivijn steenmeel zorgt voor een gezonde bodem. 

Zo het land

Zo de boer

Binnenkort gaan we van start met de eerste landbouwers die ons, in ruil voor het greenSand Olivijnsteenmeel, de mogelijkheid bieden om onderzoek te doen en meting te verrichten met betrekking tot de invloed op de bodemkwaliteit, de snelheid waarmee het olivijn reageert.

Goed voor elk

Compensatie project

Wil jij ook je steentje bijdragen? Koop nu deze CO₂-opruimcertificaten om jouw eigen CO₂-voetafdruk mee te compenseren. Daarnaast bied je greenSand de mogelijkheid om weer nieuwe projecten met olivijnhoudende zand of stenen te steunen.

 

Jouw mogelijkheden om je steentje (s) bij te dragen

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×