Cradle2Cradle oplossing

greenSand als ballast

Dat greenSand olivijn een perfecte steen is om als ballast te gebruiken in houtbouwconstructies is bekend. Hierdoor kwam Brian Wennersten van The Dutch Bamboo Foundation bij ons terecht toen hij op zoek waren naar een fundatielaag voor het bamboe paviljoen Trilix, dat gebouwd werd voor het het festival van het Nieuwe Europese Bauhaus te Brussel.   In dit geval biedt het een cradle2cradle oplossing, want het steen kon na het festival gewoon worden gebruikt in een andere toepassing.  

NEB

New European Bauhaus is een initiatief van de Europese Commissie dat als doel heeft om kunst, cultuur, duurzaamheid en inclusiviteit samen te voegen om de toekomst vorm te geven en de bebouwde omgeving te transformeren.

Natuurlijke schoonheid

Het Trilix paviljoen was een van de prachtige bouwwerken die tijdens het festival te zien was. Een combinatie van duurzaamheid met innovatief design. Geïnspireerd door natuurlijke schoonheid. Opvallend door de ronde daken die als een klaverbladen samenkomen om een ​​harmonieuze en opvallende structuur te creëren.

Het bamboe paviljoen “Trilix” was te vinden in het Jubelpark ook wel het Cinquantenaire Park genoemd. 

Ontwerp: BKVV Architecten

Uitvoering: Dutch Bamboo Foundation

 

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×