Het greenSand brekerzand of inveegzand, zoals het ook wel wordt genoemd is natuurlijk anders. Het wordt gemaakt uit olivijnrijke stenen en neemt daardoor CO₂ op. Dit gebeurt middels een proces dat natuurlijke verwering heet. Iedere korrel van het mineraal Olivijn kan zijn eigen gewicht aan CO₂ opnemen. Het enige dat hier verder voor nodig is, is water. Je kunt dus je straat invegen en tegelijkertijd CO₂  opruimen. 

Ons nieuwe brekerzand is een gradatie kleiner (voorheen 0-3 mm), waardoor het beter te gebruiken is in de smalle voegen van tegels. Het bevat weinig fijne deeltjes. Hierdoor ontstaan er geen "smet" plekken op de tegels.

greenSand brekerzand is een grof zand dat door de hoekige vorm van de kleine steentjes (0-2 mm) een grote haakweerstand heeft. Dit zorgt voor stabiliteit en een waterdoorlaatbare ondergrond van bestratingen. De stenen komen vast te liggen en niet kunnen verschuiven bij buien of wanneer er gewicht op de stenen komt te staan. Bovendien vertraagt het de groei van onkruid, algen en mos. Doordat het waterdoorlatend is, kan het ook gebruikt worden als ondergrond voor kunstgras.


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×