greenSand actie - Kopenhagen Express in Utrecht

greenSand deelt strooizakjes greenSand uit bij vertrek van de Kopenhagen Express. Onlangs waren professor Olaf Schuiling en Club van Rome-lid Wouter van Dieren over de klimaattop in Netwerk. Met de klimaattop in Kopenhagen en plannen voor CO2 opslag in Barendrecht is CO2 reductie volop in het nieuws.

Olivijn duurzamer dan CO2 opslag in bodem

Toevoeging van fijngemalen olivijn aan tuinaarde, potgrond, en als halfverharding voor weg- en dakbedekking duurzamer en op termijn goedkoper dan opslag van CO2 in de grond. Dit zegt Eddy Wijnker van Olivine Group. Zaterdagmiddag deelde Eddy duizend zakjes greenSand uit aan de Nederlandse delegatie voor de klimaatconferentie in Kopenhagen. De delegatie met onder meer minister Jacqueline Cramer van VROM vertrok met een speciale Kopenhagen Express vanuit Utrecht naar de Deense hoofdstad.

‘Opname van een ton CO2 door fijngemalen Olivijn kost ons momenteel 65 euro,’ rekent Wijnker voor. ‘Naarmate méér Olivijn wordt gebruikt voor de wegenbouw, dakbedekking en de tuin, gaat die prijs met sprongen omlaag.’ Een mening die wordt gedeeld door Professor Olaf Schuiling van de Universiteit van Utrecht, die de CO2-reducerende werking van Olivijn als eerste heeft aangetoond en al jaren pleit voor het grootschalig gebruik van olivijn.

Met de strooizakjes olivijn wil greenSand het mineraal onder de aandacht brengen van politici, burgers en ondernemers.
800.000 ton CO2 kan gereduceerd worden door het uitstrooien van 800.000 ton olivijn. Dat is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die de overheid bij Barendrecht in de grond wil stoppen. Dit komt neer op het uitstrooien van 0.2 mm greenSand over een oppervlak van 1.068 km2 (één derde van de provincie Zuid-Holland).

.


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×