greenSand olivijn in de grote klimaatquiz!

Afgelopen zaterdag was de grote klimaatquiz op tv. Het doel van deze klimaatquiz is het inzicht geven in wat goed is of wat minder goed is voor het klimaat. Allerlei interessante weetjes over het klimaat komen aan bod onder toeziend oog van wetenschapsjournalist Anna Gimbrère.

Omdat er online vele verschillende berichten over het klimaat rondgaan en we soms door de bomen het bos niet meer zien hopen de producers met deze quiz meer duidelijkheid te scheppen over het klimaat.

Hoeveel CO2 stoot bijvoorbeeld een koe uit? En hoe doen we aan CO2-compensatie?

Eén van de dingen die men kan doen voor het klimaat is het gebruik van olivijn. De boodschap is duidelijk, we moeten minder CO2 uitstoten. Maar om nou helemaal geen CO2 uit te stoten blijkt toch een lastige opgave te zijn. Het CO2 dat nog wel wordt uitgestoten kan worden gecompenseerd met olivijn!
1 kilo olivijn bindt 1 kilo CO2.

Zo heeft het programma zelf ook zijn CO2-uitstoot gecompenseerd. Er is een berekening gemaakt dat er zo’n 3,2 ton CO2 is uitgestoten met het maken en uitzenden van de grote klimaatquiz. Deze 3,2 ton is door het programma gecompenseerd met greenSand olivijn! 

Dat olivijn wordt niet zomaar ergens neergelegd. Door andere soorten zand en stenen te vervangen met olivijnrijk zand of olivijnrijke stenen, wordt geen extra uitstoot gecreëerd. Dit is dus een win-win situatie! Het voordeel van greenSand Olivijn is dat bomen er extra goed van groeien. Het kan worden toegepast in tuinaarde of potgrond, maar sinds kort wordt het ook steeds vaker als boomgranulaat gebruikt. Zo neemt niet alleen de boom CO2 op, maar ook het olivijn wat is verwerkt in het boomgranulaat. Dubbel winst dus.

Het winnaars bos is aangeplant met de 3 ton olivijnzand waarmee het programma zijn CO2-uitstoot compenseert. En welk team de grote klimaatquiz uiteindelijk heeft gewonnen? Kijk nu de quiz terug op deze website en kijk vooral even vanaf minuut 42:35 voor het stukje over olivijn. 


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×