Interview Sjaak Willemstein

Sjaak Willemstein

De producten van greenSand worden gebruikt en geleverd bij verschillende hoveniers. Willemstein Hoveniers levert al een aantal jaar greenSand producten. Tijd voor een interview met Sjaak Willemstein om te vragen naar zijn ervaringen met greenSand.

Kunt u zich even voorstellen?

Mijn naam is Sjaak Willemstein en ik ben de eigenaar van Willemstein Hoveniers. Willemstein Hoveniers bestaat sinds 1985 en staat bekend om het gebruiken van biologische beheermiddelen en duurzame tuinen.

Wat doet het bedrijf?

Wij ontwerpen tuinen en leggen de tuinen aan. Daarnaast maken we ook verticale tuinen tegen gevels aan. Dit kunnen moestuinen zijn, of een verfraaiing van de schutting. Wij ontwerpen en leveren ook daktuinen.
Wanneer bent u voor de eerste keer in aanraking gekomen met greenSand?
Wij hoorden voor het eerst van het mineraal olivijn een jaar of 3 à 4 geleden. 

Hoe lang verkoopt u de producten van greenSand al?

Wij waren al langer op zoek naar een product om CO2 te compenseren in de tuin. Toen we hoorden dat dit mogelijk was met greenSand producten zijn we greenSand olivijn meteen gaan verkopen.


Wat voor producten verkoopt u van greenSand?

Wij verkopen de olivijn korrel, de kleine variant: 4 tot 6 mm. Daarnaast verkopen we greenSand potgrond en greenSand tuinaarde.


Waarom verkoopt u het?


Wij verkopen greenSand olivijn echt in de eerste plaats om de CO2 bindende waarden.In ons bedrijf staat duurzaamheid voorop. Daarvoor hebben wij ook de Zilveren prijs gewonnen van de duurzaamste hoveniers van Nederland in 2012. Dit jaar doen wij trouwens weer mee. Dat greenSand olivijn ook andere positieve eigenschappen heeft voor de meeste planten is voor ons een bijkomend voordeel. 

Verkoopt greenSand goed?

Een aantal jaren geleden was de verkoop lastig, de prijs verschilde daarvoor te veel met concurrerende producten. Nu is het prijsniveau tegenover andere producten beter en is het voor onze klanten geen issue meer. In het begin was het nodig om greenSand alleen als een van de groene alternatieve producten aan te bieden. Tegenwoordig gebruiken we greenSand standaard om ons imago als duurzaam hovenier te versterken. 


Wat zijn de reacties van klanten?


De reacties van klanten zijn positief. De mensen overtuigen van greenSand is niet moeilijk. Wel is het voor veel mensen het broeikaseffect nog steeds" ver van mijn bed show", ze zijn er nog niet mee bezig. Maar als men eenmaal het verhaal achter greenSand hoort, vindt men dat sympathiek. Bedrijven zijn sneller geïnteresseerd om hun CO2 te compenseren.


Merkt u er iets van dat mensen steeds meer gericht zijn op duurzaam consumeren ?


Op tuingebied valt dat duurzaam leven van particulieren nog tegen. er is wel iets meer vraag naar een specifiek duurzame tuin, maar mensen staan nog niet in lange rijen te dringen voor de kassa. Er is bij consumenten nog zo veel onduidelijkheid over wat nu precies duurzaam is.Plus veel mensen zijn nog niet echt bezig met duurzaam en groen tuinieren. Daar ligt echt nog een hoop werk voor ons.

Heeft u gemerkt dat greenSand ergens niet geschikt voor is?


Nee eigenlijk niet, wij gebruiken de producten van greenSand allround. (red. alleen niet bij zuurminnende planten zoals heide) Grappig was de situatie waarin een klant ons vermaande met het feit dat we voor het inrichten van zijn tuin wel veel heen en weer moesten rijden. Dat was volgens hem natuurlijk niet duurzaam. Wij vertelden hem dat we dit ruim compenseerden door een bigbag greenSand olivijn in zijn tuin te verwerken en legden hem de werking uit. Hij vond het idee ontzettend sympathiek. Mensen zijn dan blij verrast dat een dergelijk product als greenSand bestaat.


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×