co2 compensatie snelheid en hoeveelheid

Projektdaten

Locatie: Opstelterrein van de NS in Arnhem
Opruimpotentieel: Gemiddeld wordt hiermee op den duur 4000 ton CO₂ vastgelegd

Op het juiste spoor

Met dit project worden gedurende de levensduur tonnen aan CO₂ vastgelegd. Hierdoor ontstaan er vrijwillige CO₂-rechten. Deze brengt greenSand op de markt in de vorm van CO₂-opruimcertificaten. Met de aanschaf van dit certificaat neem jij het voortouw in de strijd tegen klimaatverandering en kun je met trots vermelden dat je een CO₂ opruimer bent. N.B. een gemiddeld huishouden stoot jaarlijks 12 ton uit aan CO₂-equivalenten.

PROJECT ARNHEM OPSTELTERREIN

Klaar voor de toekomst

Met project ROAG (Realiseren opstelterrein Arnhem Goederen) werd de herinrichting van het opstelterrein voor treinen gerealiseerd. De NS verwacht in de toekomst meer treinreizigers. Om deze mensen te kunnen veroveren zijn er meer en langere treinen nodig. Uiteraard zullen deze allemaal een “parkeerplek” moeten hebben. Daarom werd het terrein tussen de Emplacementstraat en de Leeghwaterstraat grondig aangepakt. Het werd voorzien van nieuwe sporen, wissels, bovenleiding, hekwerken, bewakingscamera's en huisvesting voor de medewerkers. Vanuit het duurzaamheidsaspect werden verschillende grondstoffen en materialen hergebruikt. Bijvoorbeeld dwarsliggers en spoorstaven kregen een tweede leven.

CO2 PERMANENT VASTLEGGEN

Samenwerken aan duurzaamheid

Samen met onze partner Vossloh maken we ons sterk om greenSand toe te passen op inspectie, loop- of schouwpaden, zoals zij ook wel worden genoemd. Doordat zowel uitvoerder BAM als opdrachtgever NS, duurzaamheid belangrijk vinden, is ervoor gekozen om alle inspectiepaden binnen dit project aan te leggen met greenSand Olivijn. Met een tonnage van 4000 ton, wordt gedurende de looptijd circa 4000 ton CO2 vastgelegd. Hieruit vloeien vrijwillige CO2 rechten. Deze bieden wij aan in de vorm van CO₂ Opruimcertificaten. Zo kun je helpen we allemaal om de aarde te helpen. Doe je mee?

 

Tue deinen Teil

Reinigen Sie Ihr eigenes CO₂

Helfen Sie der Erde, mehr Oberfläche zu schaffen. Entdecken Sie alle Olivin-Produkte.

Kompensieren Sie Ihr CO₂

Wir streuen den Olivin für Sie. Gemeinsam schaffen wir mehr Fläche.

Werden Sie Miteigentümer

Werden Sie Teil der Lösung. Kaufen Sie eine Namensaktie von greenSand ab 15 €.

×