Het groenste groendak

Een groendak aanleggen is tegenwoordig één van de slimmere keuzes. Je verlengt de levensduur van je dak, verhoogt de waarde van je huis en nog belangrijker het draagt actief bij aan het milieu. Met een sedum dak hoef je in de winter minder gas te stoken en in de zomer minder te koelen.

De sedum plant is goed voor de biodiversiteit, heeft een positief effect op de gezondheid en op je welzijn. De sedum dakbedekking verlaagt de temperatuur en verbeterd het rendement van je zonnepanelen.

Maar hoe maak je een groendak nu nog groener?

Nog meer groen

Voeg nog meer voordelen toe aan je groendak. Dakgrind er af en greenSand er op.

greenSand rondom je sedum dak weert algengroei en verkleurt niet. Daarnaast voedt je actief de bodem en ontzuur je het regenwater.

En het allerbelangrijkst...

Je ruimt CO₂ op

CO₂ komt via het regenwater terug op aarde en word door een natuurlijk process omgezet in kalk. Per vierkante meter groendak ruim je gemiddeld 5kg CO₂ op. In Nederland hebben we 21 miljoen vierkante meter aan grijze daken. Het opruim potentieel is dus enorm. Tijd voor actie!

Bekijk onze specialisten

Voorkom verstoppingen

De hoekige vorm van greenSand Olivijn zorgt er voor dat de vegetatie geen kans heeft om over de dakgrens heen te groeien. Daarnaast beschermt het je regenpijp of afvoersysteem tegen verstopping.

Bekijk onze specialisten

Alle groendak toepassingen met greenSand

vegetatie vrije zone

Als vegetatie vrijezone

In tegendeel tot grind weert Olivijn algen en behoudt het zijn kleur. Dit scheelt weer onderhoud in de toekomst.

ballast

Als ballast

Door het hoge soortelijke gewicht van Olivijn is het ook geschikt als ballast. Overleg eerst altijd met je dakdekker of jouw dag geschikt is.

daktuin duurzaam

Als daktuin

Door de moderne grijs groene kleur creëren je gemakkelijk een daktuin die iedereen aanspreekt. Groener is gewoon veel mooier.

Tijd voor actie

Neem contact op met één van onze onderstaande specialisten op het gebied van aanleg van duurzame groene daken met greenSand Olivijn.

Sedum dak zelf aanleggen?

Ben je van plan om zelf een sedum dak aan te leggen. Dan kan je bij ons de grind vervanger greenSand Olivijn aanschaffen voor je vegetatie vrijezone.

×