Samenwerken aan duurzame leefomgeving

Partners van het eerste uur

Een van de oprichters van NL Greenlabel, de internationaal erkende landschapsarchitect Nico Wissing, had Olaf Schuiling opgezocht vanuit zijn interesse in het gebruik van olivijn als natuurlijke oplossing in de strijd tegen klimaatverandering. Samen met Olaf ging hij op zoek naar mogelijkheden om olivijnrijke stenen in zijn tuinontwerpen te gebruiken. Zo kwam hij in contact met greenSand oprichter Eddy Wijnker. Samen werkten zij aan diverse projecten waaronder het winnende tuinontwerp tijdens de Gardening World Cup 2010 in het Japanse Nagasaki. In datzelfde jaar richtten Nico en Lodewijk Hoekstra, NL Greenlabel op. 

NL Greenlabel

Waarde van het groen verdubbelen

De missie van NL Greenlabel is om in 2030 de waarde van het groen in de leefomgeving te verdubbelen. Een natuurinclusieve leefomgeving betekent meer balans tussen mens en natuur. Vanuit de filosofie dat ambities op het gebied van duurzaamheid in de leefomgeving pas zin hebben, als ze concreet en meetbaar zijn, brengt NL Greenlabel op basis van data en menselijke kennis alle aspecten van  duurzaamheid in de leefomgeving in kaart.

Zo  hebben zij een wetenschappelijk gefundeerd, integraal afwegingskader ontwikkeld, waarmee planten, materialen en producten - maar ook tuinen, terreinen en gebieden - kunnen worden beoordeeld en gelabeld. Zij werken aan het vergroten en delen van kennis van “groene” vakmensen.

Samenwerken aan natuurinlusieve leefomgeving

Groen netwerk


Inmiddels is NL Greenlabel uitgegroeid tot een uitgebreid partnernetwerk met onder meer leveranciers, producenten, kwekers, groenvoorzieners, bouwbedrijven en kennisinstituten. Gezamenlijk helpen zij overheden, gebiedsontwikkelaars en bedrijven bij de realisatie van hun duurzame doelen. greenSand, dé CO2 opruimer is trots op het partnerschap en werkt graag samen met andere NL Greenlabel partners aan een een natuurinclusieve leefomgeving voor alle Nederlanders!

 
ontdek meer op de website van NL Greenlabel

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×