co2 compensatie snelheid en hoeveelheid

Projectgegevens

Locatie: Kleingouw 71-86 Andijk

Opruimen gestart: 2024

Opruimcapaciteit: 14,5 kilo CO₂

Sociaal, inspirerend en creatief

Voor een betere wereld

Clean2Anywhere is een collectief van omdenkers en praktische doeners die inspirerende projecten realiseren met afval. Zij zijn begonnen in Hoorn, maar hebben in 2024 een nieuw onderkomen gevonden in Krommenie. Hier bouwen zij woonunits grotendeels gemaakt van secundaire materialen: gerecycled plastic en gerecycled textiel.  De woningen zijn van alle gemakken voorzien en zijn ruim qua opzet.

Met het oog op een betere wereld biedt de stichting diverse mogelijkheden voor mensen die op de een of andere manier een afstand hebben tot het arbeidsproces.

Hiernaast zie je hoe gerecycled textiel toegepast wordt als isolatiemateriaal

met een dak dat CO2 opruimt

28 Woonunits

Inmiddels zijn de eerste tiny houses verhuisd naar Andijk in Noord Holland. De plaatselijke woningcorporatie het Grootslag heeft de huizen in bezit en zal deze toewijzen via Woonmatch West-Friesland. Uiteindelijk komen er 28 woonunit te staan voor een periode van 10 jaar.

Voor deze woonunits heeft greenSand olivijnrijk gesteente gedoneerd. Dit legt CO₂ vast op natuurlijke wijze gedurende de levensduur van de steentjes. Dus ook wanneer de locatie na tien jaar een andere bestemming krijgt blijven de steentje hun bijdrage leveren. Het is daarom een echte cradle2cradle oplossing.

Foto: eerste huisjes op hun bestemming in Andijk

CO2 Opruimcertificaten

Draag je steentje(s) bij met greenSand

greenSand verkocht al eerder 7,5 certificaten voor de eerste 16 tiny huisjes die in Hoorn zijn gebouwd. Voor de overige 12 woonunits die in Andijk geplaatst worden bieden wij jou de kans om aan die mooie initiatief bij te dragen en zo deel uit te maken van onze grote CO₂ opruiming. Er zijn hiervoor 14 certificaten beschikbaar. Hiermee kun je (een deel van) jouw eigen onvermijdelijke CO₂ uitstoot compenseren.

Met de opbrengst kan greenSand in de toekomst andere initiatieven sponsoren, zoals de aanleg van halfverharding bij jouw sportclub, de plaatselijke kinderboerderij of moestuinvereniging.

Foto: Gemaakt bij de bouwplaats in Hoorn

 
in actie komen

Voor een betere wereld

Clean2Anywhere begon als Clean2Antarctica. Een reis over de Zuidpool in een wagen gemaakt van afval plastic met als doel: inspiratie bieden om in actie te komen voor een betere wereld. Lees hier het verhaal van de reis

Bij greenSand delen we het gevoel van urgentie om in actie te komen. Vandaar dat wij wederom het dakballast hebben gedoneerd.

Jouw mogelijkheden om je steentje (s) bij te dragen

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×