Interview Nico Wissing

Nico Wissing aan het woord:
Ik heb vijf jaar geleden kennis gemaakt met greenSand olivijn. Ik las toen het boek "Leven zonder olie" van Bakas. Daarin stond Olaf Schuiling vermeldt, de professor die in Nederland onderzoek heeft gedaan naar olivijn. Ik heb hem opgezocht en samen hebben we gekeken naar hoe ik olivijn zou kunnen toepassen in de tuinontwerpen die ik maak. Ik ben altijd al bezig geweest met eerlijke materialen in de tuin, olivijn paste daar goed bij. Er gaat sindsdien geen dag voorbij dat ik niet olivijn niet noem of promoot. Olaf heeft mij vervolgens voorgesteld aan Eddy Wijnker, de oprichter van greenSand. We hebben al een aantal projecten samen gedaan; zoals de Floriade tuin van 2012. Daar wordt greenSand olivijn gebruikt op verschillende oppervlaktes om de verwering mogelijk te maken en zo CO2 te binden.

De 1000m² grote tuin op de Floriade, ontworpen niet alleen door mij, maar ook door Lodewijk Hoekstra, is gemaakt van uitsluitend duurzame producten en materialen. Een elektrische auto onder de solar carport. Zonnepanelen, vegetatie wanden en daken in het eetbaar tuinhuis, een bamboe paviljoen en drijvende zonnepanelen. De duurzame tuin laat nieuwe duurzame materialen en technieken in de groenvoorziening zien aan de hand van het dagelijkse leven: wonen, werken, privé en ‘cityfarming’. We zijn er heel blij mee dat deze duurzame tuin wordt nagebouwd in Doetinchem, hij zal daar vanaf eind juni te bewonderen zijn. Ook daar zal greenSand olivijn gebruikt worden om het duurzame karakter van de tuin te versterken.

We zijn nu ook bezig met NL Greenlabel paspoort. Hier ontwikkelen we een productpaspoort waarop precies staat waarom het product duurzaam is. Ons streven is om de verschillende bedrijven die bezig zijn met duurzame vernieuwende producten bij elkaar te brengen: voor consument, maar ook voor de professionele markt. We geloven dat deze bedrijven elkaar kunnen versterken, elkaar kunnen helpen en een compleet beeld geven van wat Nederland biedt aan duurzaam aanbod. NL Greenlabel heeft van het ministerie van Economische Zaken een Green Deal gekregen. Een Green Deal is een initiatief om rendabele ideeën op het gebied van duurzaamheid een extra zet te kunnen geven. Zo kunnen dergelijke ideeën ook echt worden uitgevoerd. Economische Zaken staat achter het idee van NL Greenlabel en stimuleert de koppeling van verschillende bedrijven op het gebied van duurzaam buitenleven. 

Ik raad olivijn zeker aan om te gebruiken in de tuin, op het terras of op het dak. Een dergelijk eenvoudig product om CO2 te binden zou op grotere schaal ingezet moeten worden. Het enige wat hoeft te gebeuren met olivijn is uitstrooien!

Meer informatie over Nico Wissing of NL Greenlabel.


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×