De Eerste Olaf Schuiling Award

Er is nu eindelijk een prijs vernoemd naar Olaf Schuiling, de wegvoorbereider van het gebruik van Olivijn voor het verwijderen van koolstofdioxide uit de atmosfeer. Deze prijs, is in het leven geroepen door de Climate CleanUp Foundation en bestaat uit een mooi beeldje van hout en Olivijn, gemaakt door Fiction Factory en een geldprijs om verder onderzoek te financieren. De Olaf Schuiling prijs gaat naar veelbelovende innovaties op het gebied van natuurlijke CO2 verwijdering met behulp van het unieke mineraal Olivijn.

Dit jaar werd de prijs toegekend aan de Belgische wetenschapper, Ruben Gerrits, die voor zijn dissertatie, onderzoek deed naar de invloed van schimmels op het mineraal Olivijn.

De Award werd door onze greenSand directeur Ed Wijnker uitgereikt. Ruben kon er niet fysiek bij zijn. daarom werd het beeldje in ontvangst genomen door de dochters van Olaf Schuiling, Marieke en Floor en keek Ruben met een online verbinding toe.

uitreiking Olaf Schuiling Award door greenSand oprichter Eddy wijnker

De prijsuitreiking maakte deel uit van een avond vol inspirerende verhalen en een uitwisseling van ideeën over hoe "De steen der Wijzen", ons de weg kan leiden naar een wereld waarin het CO2- overschot permanent is opgeruimd


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×