Laarsenpad

Een mooi voorbeeld van hoe een project met greenSand Olivijn tot stand komt is het voormalige “laarzenpad” in park Vogelenzang in Spijkenisse. Het pad, waar je voorheen met je laarzen door de modder banjerde, werd afgelopen tijd verhard om meer mensen toegang tot het pad te geven. Men had al een kant van het pad verhard met schelpen. Voor de andere kant koos men voor greenSand Olivijn. Dit kwam doordat de dienstdoende opzichter over ons had gelezen en het leek hem een mooi idee om dit toe te passen.

Men schakelde Braber groenvoorziening in om het pad aan te leggen. Zij brachten een onderlaag aan met geotextiel, waarover een laag van zo’n 7 cm met greenSand Olivijn werd aangebracht. Over een lengte van 700 meter. In totaal is hiervoor 104 ton greenSand siersplit met een gradatie 2-6 gebruikt.

Hoe meer het pad belopen wordt, hoe sneller de reactie optreed waardoor het Olivijn het CO2 opruimt. Dus woon je in de buurt en wandel je in het park, weet je dat je goed bezig bent: voor jezelf en voor de atmosfeer.

 

Ook een CO2 opruimend pad aanleggen? Bekijk hier de mogelijkheden.


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×