Het boek de Regeneration

Paul Hawken is een Amerikaanse auteur en entrepreneur omtrent klimaatoplossingen. In 2021 schreef hij een boek met alle oplossingen om het klimaatprobleem te tackelen in 1 generatie. En je raad het al... wij kwamen ook voor in dit boek.

 

boek paul hawken regeneration ending the climate crisis in one generation

Presentatie in Pakhuis de Zwijger

Afgelopen weekend heeft Sven van de Climate Cleanup Paul uitgenodigd in Nederland om samen met alle koplopers het klimaat te bespreken. Het evenement speelde zich af in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, en onze Geoloog Pol mocht hier een presentatie geven over greenSand Olivijn.

Na afloop werd er natuurlijk klassiek genetwerkt en stond Kai klaar met een mooie stand om verdere vragen te beantwoorden.

climate cleanup greensand kai presentatie olivijn

Workshop CO2 opruimen

De dag na het evenement kwamen alle bezoekers weer bij een om te kijken hoe we nu daadwerkelijk actie kunnen ondernemen. Hier hebben Kai en Pol een workshop "Actief CO2 Opruimen" gegeven.

Wat hield de workshop in?

Het doel van de workshop was om de CO2 opruimende werking te versnellen en direct zichtbaar te maken aan de participanten. Dit is iets wat je thuis ook zou kunnen doen.

Wat heb je nodig?

Mocht je dit thuis ook willen proberen dan heb je het volgende nodig:
- Een pH-waarde meter
- Kraanwater of regenwater
- Een hele fijne gradatie greenSand Olivijn, bijvoorbeeld deze.

Hoe test je de werking?

Eerst meet je de pH-waarde van het water. Als het goed is ligt deze rond de 7. (Hoe lager de pH hoe zuurder het water is)

Vervolgens meng je het Olivijn met het water. Aangezien wij een reactie nabootsen die normaal vele jaren duurt, moeten we in verhouding veel meer Olivijn gebruiken dan water. Probeer bijvoorbeeld eerst 60% Olivijn 40% water.

Professor Ruben (in het rood) was het in ieder geval wel gelukt! Het water was gestegen in pH van 7 naar 8.5!

Korte les CO2 opruimen

Voor wie het nog niet weet. CO2 is een zuurtje, en wanneer het regent word de bodem zuurder (daalt de pH). Het Olivijn zet dit zuurtje (de CO2) om in kalk en neutraliseert zo weer de bodem. Door Olivijn te gebruiken verhoog je dus de pH waarde en ruim je actief CO2 op!

 


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×