co2 compensatie snelheid en hoeveelheid

Projectgegevens

Locatie: Parkeerplek van het Staelduinse Bos

Opruim potentieel: 43000 kg CO₂

Duurzame parkeerplek van Olivijn

CO₂ opruimen met een duurzame parkeerplek. Het was al mogelijk voordat er überhaupt auto's waren. In 's-Gravenzande is één van de eerste klimaat neutrale parkeerplekken aangelegd. Dit project is gerealiseerd met greenSand Olivijn Halfverharding. Het project werd geopend in de aanwezigheid van wethouder Snijders van Westland en Michiel Houtzagers, directeur van het Zuid-Hollands landschap.

CO₂ compensatie project

Dit CO₂ opruim project is mede-mogelijkgemaakt door de Universiteit Twente. Een divisie van de Universiteit Twente (BIOS: Lab on a chip group) compenseert ieder jaar tonnen aan CO₂. Dankzij de CO₂ compensatie van deze universiteit hebben wij de CO₂ neutrale parkeerplekken in het Staelduinse Bos kunnen realiseren.

Waterdoorlatende verharding

Naast dat de opdrachtgever opzoek was naar een klimaat bestendige oplossing voor de parkeerplekken. Was het ook genoodzaakt dat er een waterdoorlatende verharding werd toegepast. Om deze reden is er voor dit project gekozen voor de 0-6mm gradatie greenSand Olivijn. Deze halfveharding is ook nog eens waterdoorlatend en onderhoudsvriendelijk, daardoor was de keuze snel gemaakt.

CO₂ opruimen met duurzame parkeerplekken

Bekijk het project

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×