Een trillend begin

Het begon allemaal in 2008 toen Eddy Wijnker (destijds werkzaam als geluidsman) tijdens een aarbeving in contact kwam met het gesteente Olivijn.

"In 2008 woonde en werkte ik voor mijn vorige bedrijf in China. Op 12 mei werden we getroffen door een zware, ondiepe aardbeving waarbij ik groen gekleurde stenen van de helling zag afrollen. Nieuwsgierig als ik ben, raapte ik er een paar op. Het was het mineraal Olivijn vertelde mijn collega, wat bij aanraking met regenwater CO₂ vast legt." - Eddy Wijnker

Van soundman naar sandman

Terug in Nederland kwam Eddy in contact met professor Olaf Schuiling, emeritus hoogleraar geochemie verbonden aan de Universiteit van Utrecht en Delft. Olaf vertelde Eddy alles over de werking van het mineraal en waarom Olivijn de sleutel tot klimaat verandering is.

"Ik vertrouw op de wetenschap en op mijn gevoel. En ik was overtuigd. Vroeger was ik een hippie in de geluids wereld die beweerde de wereld te gaan redden. Op 60 jarige leeftijd stopte ik mijn carièrre in het geluid en besloot ik om mijn woorden na te komen." - Eddy Wijnker

greenSand

Geïnspireerd door de natuurlijke eenvoud waarmee het mineraal Olivijn CO₂ opruimt en de toenemende urgentie van het klimaat probleem, richte Eddy Wijnker in 2009 greenSand op.

"De aarde heeft de oplossing voor het klimaatprobleem. Wij moeten het gezamelijk alleen meer oppervlakte geven. Met greenSand wil ik iedereen de kans geven om de aarde te helpen zichzelf te redden. Samen zullen we klimaatverandering tegen gaan" Eddy Wijnker

De zandloper

De zandloper heeft de betekenis van een tikkende klok. De tijd dringt. Dat er wat moet gebeuren dat wordt jaar op jaar steeds duidelijker zichtbaar. Maar dat de tijd ook op raakt, dat besef is wat minder sterk aanwezig.

"Vroeger zat ik op de lagere school "De zandloper". Terugdenkend aan het verleden en aan de urgentie van het klimaatprobleem, was de zandloper een ideaal logo voor greenSand. " - Eddy Wijnker.

Nu is de tijd

Je hebt het vast al eens gehoord: there is no planet B. Het is een feit. We moeten nu allemaal in actie komen anders is het straks te laat. Denk aan de toekomst van de generaties na ons. Denk aan de toekomst van onze planeet. Draag jij ook je steentje bij?

Zo kan jij helpen:

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde en creër meer oppervlakte. Ontdek alle producten en toepassingen.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het greenSand Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Word vanaf €15 mede-eigenaar van greenSand.

×