Eerst reduceren

Klimaatverandering

carbon footprint

Sinds enkele jaren begint het steeds duidelijker te worden hoe ernstig de gevolgen van klimaatverandering zijn. Grote droogte, hitte en periodes met overvloedige regenval zijn aan de orde van de dag. Een van de voornaamste oorzaken is de uitstoot van broeikasgassen die sinds de industriële revolutie enorm is toegenomen. Zodanig dat de natuurlijke balans is verstoord en het klimaat langzaam maar zeker opwarmt.

Geen excuus om te stoppen met uitstoot


Tijdens de podcast Overvloed, stelt Sjoerd terecht dat het heel mooi is om greenSand te gebruiken om CO₂ uit de lucht te halen. Om het proces van opwarming van de aarde een halt toe te roepen is het noodzakelijk dat we onze uitstoot reduceren. Op dezelfde voet(afdruk) verder leven is geen optie. En ook al heeft greenSand een mooie oplossing om CO₂ uit de lucht te halen, het mag geen excuus zijn om te blijven uitstoten.

 

voetafdruk in bloemen

Voetafdruk verlagen

Een mooie manier om je eigen voetafdruk te verlagen is door wat vaker de fiets te nemen of te wandelen naar je bestemming. Op wandel- en fietspaden van greenSand halfverharding sla je twee vliegen in één klap, want door de unieke samenstelling van het olivijnrijke gesteente in onze halfverharding, wordt CO₂ vastgelegd volgens het miljarden oude, natuurlijke proces van gesteenteverwering. Lees hier hoe dat werkt.
Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×