Herkomst Olivijn

Olivijn is één van de meest voorkomende en snelst verwerende mineralen op aarde. Het olivijnrijke gesteente dat wij aanbieden op de Europese markt is afkomstig uit verschillende mijnen in Europa. De keuze voor de mijn is onder meer afhankelijk van de toepassing, hardheid, locatie. Momenteel werken wij samen met mijnen uit Spanje, Noorwegen, Italië en Turkije.

Waar is olivijn beschikbaar

Hier een kaart met alle locaties op aarde waar momenteel al Olivijn rijke gesteentes wordt gewonnen. greenSand richt zich hoofdzakelijk op de Europese markt en de meeste gradaties die wij momenteel leveren aan de Europese markt komen uit Spanje. De kaart geeft aan dat het gebruik van Olivijn de kans heeft om uit te groeien tot wereldwijde oplossing voor het opruimen van CO₂

Olivijn vs Basalt etc.

Een veel voorkomende vraag... "waarom halen jullie olivijn helemaal uit Spanje?" Wanneer A beter is dan B, kiezen wij voor A.

In de tabel zie je het verschil tussen olivijnrijk gesteente uit Spanje vergeleken een alternatief uit Belgïe. Waar olivijn netto CO₂ opruimt, laat elk ander gesteente een afdruk achter.

Deze berekening is gebaseerd op het project van de Hoekse Lijn.

greenSand

Geïnspireerd door de natuurlijke eenvoud waarmee het olivijngesteente CO₂ opruimt en de toenemende urgentie van het klimaat probleem, richte Eddy Wijnker in 2009 greenSand op.

"De aarde heeft de oplossing voor het klimaatprobleem. Wij moeten het gezamelijk alleen meer oppervlakte geven. Met greenSand wil ik iedereen de kans geven om de aarde te helpen zichzelf te redden. Samen zullen we klimaatverandering tegen gaan" Eddy Wijnker

Nu is de tijd

Je hebt het vast al eens gehoord: there is no planet B. Het is een feit. We moeten nu allemaal in actie komen anders is het straks te laat. Denk aan de toekomst van de generaties na ons. Denk aan de toekomst van onze planeet.

Draag jij ook je steentje bij?

Zo kan jij helpen:

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde en creër meer oppervlakte. Ontdek alle producten en toepassingen.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het greenSand uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Investeer

Investeer in greenSand. Vanaf €15 kun je al mede-eigenaar worden van greenSand.

×