Duurzame stenen en zand

Alle gradaties die worden aangeboden door greenSand zijn 100% natuurlijk en afkomstig uit olivijnrijke gesteentes zoals serpentijn en/of duniet. Voordat greenSand word aangeboden op de markt word het eerst uitgebreid onderzocht. Op deze pagina lees je meer over het onderzoek naar Olivijn.

conform ISO 9.001

Initiële kwaliteitscontrole Olivijn

Voordat wij onze producten aanbieden op de markt word het gesteente uitgebreid getest op de puurheid en de kwaliteit van het mineraal Olivijn. Deze zogeheten batch inspecties worden uitgevoerd door het internationale certificatie en inspectie bureau SGS.

Een veel voorkomend probleem bij gesteentes is het teveel bevatten van asbest. Asbest is een natuurlijk mineraal wat door de aardkorst heen zit geaderdt. Dankzij SGS kunnen wij iedere batch weer garanderen dat onze gesteentes veilig zijn en onder de toegestane asbest norm zitten.

Zowel de mijnen als SGS beschikken over de ISO 9001 normering.

conform ISO 14.001 & EMAS

Standaarden voor duurzaam mijnen

greenSand werkt alleen samen met mijnen die jaarlijks hun duurzaamheids management systemen vernieuwen en laten keuren. Twee van deze systemen zijn ISO 14.001 en Eco-Management and Audit Scheme (EMAS). Deze twee systemen zijn internationaal erkend en stellen wij als eis voor een samenwerking.

Conform NEN 5896

Polarisatie microscoop onderzoek

Wij willen zeker zijn van onze zaak en van de producten die wij op de markt brengen. Vandaar dat we naast SGS nog een externe partij hebben ingeschakeld om het gesteente te onderzoeken. Dankzij de externe partij Eurofins kunnen wij nu met 100% zekerheid zeggen dat er geen enkele vorm van asbest in onze gesteentes zitten.

De volgende asbest soorten zijn door middel van een polarisatie microscoop uitgesloten: Chrysotiel, Amosiet, Crocidoliet, Tremoliet, Actinoliet, Anthofylliet.

Life Cycle Assessment (LCA)

Binnenkort beschikbaar voor al onze greenSand Olivijn gradaties.

Milieu Kosten Indicator (MKI)

Binnenkort beschikbaar voor al onze greenSand Olivijn gradaties.

 

Nu is de tijd

Je hebt het vast al eens gehoord: there is no planet B. Het is een feit. We moeten nu allemaal in actie komen anders is het straks te laat. Denk aan de toekomst van de generaties na ons. Denk aan de toekomst van onze planeet. Draag jij ook je steentje bij?

Zo kan jij helpen:

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde en creër meer oppervlakte. Ontdek alle producten en toepassingen.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het greenSand Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Word vanaf €15 mede-eigenaar van greenSand.

×