Milieubelasting van kunstgras

PEFCR Workshop te Brussel

greenSand was aanwezig bij de PEFCR (Product Environmental Footprint Category Rules) workshop van de Europese Commissie/ESTC (European Synthetic Turf Council)  van 12 december. Aangezien onze greenSand CO2-zuiverende bouwmaterialen een grote invloed hebben op een gunstig ecologisch projectresultaat, waren wij als speciale gast uitgenodigd om dit evenement bij te wonen.

Footprint Kunstgras

De workshop werd bijgewoond door kunstgrasproducenten, sportbonden, sportveld architecten en sportveld bouwers uit geheel de EU. Hier werden de nieuwe kwaliteits- en milieu-berekeningsmodellen voor kunstgras sport- en speelvelden gepresenteerd.

Berekeningssoftware

Samen met de Europese Commissie voor Circulaire Economie heeft het ESTC software ontwikkeld die de ecologische belasting van kunstgrasvelden, in  multi variëteiten, kan berekenen. De milieubelasting van elk component van zo’n veld kan hiermee in beeld worden gebracht, zodat de meest ecologische versie kan worden samengesteld.  Deze software wordt zowel aan ESTC-leden als aan niet leden ter beschikking gesteld. De software is in het eerste kwartaal 2024 beschikbaar.


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×