Onze partner op wielen


Even Voorstellen

CamperHomie

Voor CamperHomie is duurzaam kamperen belangrijk. Met het camperplatform wil CamperHomie graag de bewuste (startende) kampeerder verbinden en inspireren. Op het platform vind je de tips en tricks voor en door ‘Homies’, inspirerende verhalen en nog veel meer. Twee zussen zijn de drijvende kracht achter CamperHomie. Zij zijn vanuit hobby begonnen en hebben er nu een onderneming van gemaakt die werkt vanuit de visie dat elk bedrijf een positieve bijdrage zou moeten leveren aan samenleving en planeet.

kamperen met oog voor de planeet

Sustainable vanning

CamperHomie richt zich op de duurzame kant van wat zij "the Vanlife" noemen. Het camperplatform behandelt vrij kamperen op een moderne,
frisse, ecologische manier. Voor zowel voorbereiding als onderweg
als bestemming kan je bij ze terecht. Er s ook ruimte voor community-input
en uitwisseling.

met CO₂ vastleggende paden

Kilometers compenseren


Door gebruik te maken van een makkelijke tool op de website van CamperHomie kun je uitrekenen hoeveel CO2 jij uitstoot. CamperHomie is het eerste platform in Europa die de CO2 uitstoot voor jou als kampeerder kan compenseren en reduceren. CamperHomie compenseert 1000 gereden kilometers voor minimaal €10,-.

Circulaire oplossing

Circulaire oplossing

Om bewust kilometers te compenseren hebben zij hun eigen CO₂ compensatieprogramma. Je kunt je aantal kilometers compenseren met zeewier en met greenSand CO₂ vastleggende gesteenten. Met de opbrengst kopen zij bij greenSand stenen die zij op hun beurt weer schenken aan campings die zo een duurzaam pad aan kunnen leggen. Hoe werkt dat dan: compenseren met olivijnrijke gesteenten?

De CamperHomies leggen het haarfijn voor je uit op deze pagina.

 
Hier vind je

CamperHomie

CO₂ compenseren

Natuurlijk is het belangrijk om zo veel als je kunt de CO₂ uitstoot te reduceren. Maar met CO₂ reductie alleen komen we er niet. Om werkelijk een verschil te maken en klimaatopwarming te beperken zullen we ook CO₂ moeten vastleggen zodat het aantal CO₂ deeltjes in de atmosfeer afneemt en de CO₂ balans wordt hersteld.

Gesteenteverwering

Met de verwering van olivijnrijke gesteenten wordt hetCO₂ op natuurlijke en permanente manier vastgelegd. Dit proces kunnen we versnellen door het oppervlakte te vergroten. Hierdoor kun je het olivijnhoudende gesteente toepassen op allerlei verschillende gebieden.

×