Bij de nieuwszender van RTL, is er oog voor het klimaat. Zij hebben zelfs een speciale klimaatexpert in de persoon van Bart Verheggen.  Afgelopen vrijdag bracht Bart een artikel over Olivijn. 

Voorbeeld Hoekse lijn

In het stuk wordt Pieter van der Tang geciteerd, die voor de RET op zoek ging naar een alternatief voor grind. Het resulteerde in het grootste project van greenSand tot nu toe: het schouwpad langs de Hoekse lijn

Klimaat Engineering

Op de video wordt uitgelegd hoe er wordt geëxperimenteerd met mogelijkheden om het klimaat aan te passen door bijvoorbeeld het "witwassen" van wolken. Hieruit blijkt dat er wel mogelijkheden zijn, maar dat dit niet de noodzaak wegneemt om CO2 te reduceren en zelfs op te ruimen.

Obstakel uit de weg

Het stuk gaat ook in op een obstakel die tot nu toe het gebruik wat heeft geremd: de mogelijk hogere concentratie nikkel in het gesteente. Het kennisinstituut Deltares heeft hier de afgelopen jaren onderzoek naar gedaan. De uitkomst hiervan is dat nikkelverontreiniging beperkt is en in onder de Europese richtlijnen blijft.

 

Lees hier het hele artikel: RTL Z  Olivijn neemt CO2 op

RTL Z

Ook in de nieuwsitems van RTL Z werd aandacht besteed aan de inzet van olivijn in de strijd tegen klimaatverandering. Het item tref je aan het eind van het bulletin van 10:00 uur.


Laat een reactie achter

Draag je steentje bij

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×